Jarní pozvánky

Tady je pár pozvánek zmiňovaných na únorovém Jitravském setkání, nad kterými je dobré se zamyslet.

  • 11.4.2015 – jednodenní duchovní obnova v Sušici u kapucínů, možnost poznat se s našimi jihočeskými bratry a sestrami. Detaily dodá Eliáš.
  • 17. – 18. 4. 2015: Konference „Dr. František Nosek – terciář a politik v roce sv. Ludvíka IX.“ (omlouvám se za zhoršenou čitelnost materiálu. Kdo by tam chtěl jít, musí odeslat přihlášku už do 28.2.)
  • 16.-23.5. 2015 je po loňském úspěchu naší výpravy zarezervován domek v Assisi, kapacita je 15 míst. Cena je kolem 16 EUR na noc a osobu. Někteří z Vás už o tom vážně uvažujete, pravděpodobně kapacitu nezaplníme pouze naším společenstvím, takže kromě pro nás významných míst asi poznáme i další obdivovatele sv. Františka. Bylo by dobré zavčasu dát vědět Eliášovi, nebo svůj zájem projevit v komentáři.
  • 31.5.-6.6.2015 – na tento týden jsme pozváni na Městské misie. Jsme povoláni k hlásání evangelia a zde máme možnost se v tomto snažení připojit k řadě křesťanů v návaznosti na letošní Noc kostelů v Praze. Prosím prostudujte si základní informace, můžeme pak o způsobu našeho případného zapojení diskutovat ve všech skupinách. Asi jste také postřehli záměr Eliáše se s farností u PMS zúčastnit evangelizace v ulicích, má s tím už dobré zkušenosti, ale pomoci můžeme i jiným způsobem. Již tuto středu, 11.2. také proběhne veřejné informativní setkání organizátorů v Dejvicích.
  • červen 2015 (termín upřesním) – volební kapitula do národní rady SFŘ na Velehradě – bylo by dobré vyslat za naše společenství delegáta(y), aby vůbec byl někdo, kdo bude volit. Zároveň se můžeme zamyslet nad našimi možnostmi „být zvolen“, bližší informace co to obnáší dodá Fanda.

Závěrem bych sebe i Vás všechny chtěl povzbudit k účasti na těchto akcích. Nezvládneme moc často organizovat vlastní události, ale můžeme se připojovat k akcím, které jsou blízké naší spiritualitě anebo poslání a tím získáváme možnost je naplňovat a zároveň prožívat dobrodružství života z víry.

Pokud Vás zaujala některá z těchto příležitostí, ozvěte se mi anebo připište komentář k tomuto příspěvku, třeba tím povzbudíte k účasti i ostatní.

Vojta-Rufín

Napsat komentář